Världens lyxigaste kryssningsfartyg

Världens lyxigaste kryssningsfartyg

Världens lyxigaste kryssningsfartyg

Kanske förknippar du en kryssningsresa med finlandssvenskt talande personal, bingospel och dammiga karaoke klubbar, då är det definitivt dags att tänka om då det numera finns kryssningsfartyg som erbjuder femstjärnig mat, fantastisk shopping, spa och är mer glamorösa och exklusiva än själva kungahuset. Ett riktigt lyxliv, fast på vatten helt enkelt. Vi listar nedan några av de allra lyxigaste kryssningsfartygen där priserna och utbudet är mer än exklusivt.

Harmony of the seas

Världens näst största kryssningsfartyg Harmony of the seas är tre gånger så lång som London ikonen Big Ben och har plats för 6780 stycken gäster och 2100 stycken i besättning. Vidare har fartyget i folkmun kallats för den flytande staden och det är absolut ingen underdrift då det bland annat huserar 23 stycken olika simbassänger, 20 stycken restauranger, surfing, en skridskobana, en park, en utomhusbio och en vattenrutschkana som är hela 10 våningar hög. Men det slutar inte där utan harmony of the seas erbjuder också 12 stycken olika barer där en av dem endast har robotar som blandar olika drinkar. Är man sugen på att prova på en kryssning med Harmony of the seas så kryssar den i karibien och priserna ligger omkring 30 000 svenska kronor.

Harmony of the seas

Seven seas explorer

Fartyget som kommer på besök till svenska karlskrona lagom till midsommar i år är ett av de allra lyxigaste kryssningarna i världen. På fartyget finns inga hytter utan endast sviter där alla har en balkong, tillgång till bil, chaufför och en egen guide i varje hamn  och här kostar den allra billigaste biljetten lite över 100 000 svenska kronor. Vill man bo i den allra dyraste sviten på fartyget får man lägga ut strax över en halv miljon svenska kronor, men då får man 281 kvadratmeter av lyx. Sviten erbjuder bland annat en egen privat bar, en butler, rysk kaviar,  ett privat spa, en jacuzzi och en terrass på hela 131 kvadratmeter.Förutom underhållningen i din svit så erbjuder fartyget bland annat ett casino, en teater och spa all inclusive för alla som är boende i någon av sviterna.

SS Maria Theresa

SS Maria Theresa är ett kryssningsfartyg som kryssar omkring Österrike, Ungern och Tyskland med en hyllning till Maria Theresa som var österrikes kejsarinna på 1700 talet. Fartyget som endast huserar 150 stycken gäster är stilmässigt helt inrett efter 1700 talets barock stil men erbjuder trots det bland annat ett spa, en pool och en biograf. Speglar, diverse gulddetaljer och en gigantisk marmortrappa pryder lobbyn och hela fartyget har handmålade väggmålningar precis som palatsen hade under 17 och 1800 talet. Själva hytterna eller sviterna har alla sammetsgardiner och sammetsstolar och alla badprodukter på fartyget är från Hermès och L’Occitane en Provence, de allra största sviterna är omkring 162 kvadratmeter stora och med priset så ingår  alltifrån diverse träningskurser, mat och dryck och en in suite butlerservice.  En cocktailmottagning och en Mozart och Strauss konsert i ett slott respektive palats ingår också i kryssnings priset. Finns det något bättre sätt att uppleva världen på?